



ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο καλό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λοριδίτσες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθουμε να θρυμματιστούν καλά, έχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα, ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή σε οτιδήποτε γυάλινο το μείγμα. Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω-γύρω πιο πάνω ώστε να μπει μέσα η κρέμα (το φτιάχνουμε με το χέρι) και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Παράλληλα, βάζουμε την μία κουταλιά του γλυκού ζελατίνη σε ένα μπολάκι γυάλινο, ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε. Αυτό σιγά-σιγά θα παγώσει. Μόλις γίνει αυτό έχουμε ένα μπρικάκι στο μάτι της κουζίνας με νερό, μόλις πάρει βράση τοποθετούμε από πάνω το μπολ με την παγωμένη ζελατίνη και περιμένουμε να γίνει σε ρευστή μορφή, κάτι σαν μπαίν μαρί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά και με τον αυγοδάρτη τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα, το τρίμα από τα 4 λεμόνια, την ζελατίνη που πρέπει να έχει γίνει ρευστή, τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο ξανά να δέσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού. Τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας. Διατηρείτε στο ψυγείο, έχει φανταστική γεύση και η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο καλό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λοριδίτσες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθουμε να θρυμματιστούν καλά, έχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα, ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή σε οτιδήποτε γυάλινο το μείγμα. Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω-γύρω πιο πάνω ώστε να μπει μέσα η κρέμα (το φτιάχνουμε με το χέρι) και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Παράλληλα, βάζουμε την μία κουταλιά του γλυκού ζελατίνη σε ένα μπολάκι γυάλινο, ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε. Αυτό σιγά-σιγά θα παγώσει. Μόλις γίνει αυτό έχουμε ένα μπρικάκι στο μάτι της κουζίνας με νερό, μόλις πάρει βράση τοποθετούμε από πάνω το μπολ με την παγωμένη ζελατίνη και περιμένουμε να γίνει σε ρευστή μορφή, κάτι σαν μπαίν μαρί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά και με τον αυγοδάρτη τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα, το τρίμα από τα 4 λεμόνια, την ζελατίνη που πρέπει να έχει γίνει ρευστή, τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο ξανά να δέσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού. Τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας. Διατηρείτε στο ψυγείο, έχει φανταστική γεύση και η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Άρθρα του ίδιου συντάκτη
01/07/2011 | Γλώσσες τηγανιτές
01/07/2011 | Kέικ με κεράσια και μαρμελάδα
01/07/2011 | Γρανίτα φράουλα
30/06/2011 | Ομελέτα
30/06/2011 | Στραπατσάδα
30/06/2011 | Σοκολατένιος πειρασμός ψυγείου!!
20/06/2011 | ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!
06/06/2011 | ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ!
31/05/2011 | ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ!!
22/05/2011 | Λιγκουίνι με γαρίδες
Πρέπει να συμπληρώσετε το είδος του επαγγέλματος που ψάχνετε

Όλο γκρινιάζουμε ότι δεν έχουμε ρούχα, και όλο οι ντουλάπες μας, ασφυκτιούν!
Για να ξαλαφρώσεις ντουλάπες και συρτάρια, χωρίς να χρειαστεί να πετάξεις τίποτα, απλά άλλαξε τον τρόπο που τακτοποιείς κάποια ρούχα!
Τα λεπτά ρούχα, όπως μακό, κολλάν καθώς και αυτά που δεν τσαλακώνουν εύκολα, όπως μάλλινα πουλόβερ και φόρμες γυμναστικής, μπορείς να τα τυλίξεις ρολό, και να τα τοποθετήσεις στα ράφια. Αυτομάτως η ντουλάπα σου θα αποκτήσει πιο οργανωμένο look αλλά και θα εξοικονομήσεις τουλάχιστον το 1/3 του χώρου που υπήρχε!
Για να ξαλαφρώσεις ντουλάπες και συρτάρια, χωρίς να χρειαστεί να πετάξεις τίποτα, απλά άλλαξε τον τρόπο που τακτοποιείς κάποια ρούχα!
Τα λεπτά ρούχα, όπως μακό, κολλάν καθώς και αυτά που δεν τσαλακώνουν εύκολα, όπως μάλλινα πουλόβερ και φόρμες γυμναστικής, μπορείς να τα τυλίξεις ρολό, και να τα τοποθετήσεις στα ράφια. Αυτομάτως η ντουλάπα σου θα αποκτήσει πιο οργανωμένο look αλλά και θα εξοικονομήσεις τουλάχιστον το 1/3 του χώρου που υπήρχε!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ...
25 πρόσωπα
2355 δημοσιευμένα άρθρα
99 ατάκες
17 videos
1 αρχεία ήχου
448563 προβολές από 1/5 έως 28/5
498907 προβολές τον προηγ. μήνα
527242 προβολές τον Μάρτιο